Доминик Тийм: За мен е чест, когато играя срещу Федерер

OFFNews 11 ноември 2019 в 14:19 1384 0

Австрийският талант Доминик Тийм остана много доволен след успешния старт на финалите на АТР в Лондон. 26-годишният тенисист се наложи над Роджър Федерер със 7:5, 7:5.

"За да имам шанс да го победя, всеки един елемент от играта ми трябва да работи. Днес точно това се случи. Представих се много добре.

Изиграх добър мач като цяло. Сервирах и посрещах добре, а това са двете най-важни неща, когато говорим за игра на закрито.

Разбира се, последният гейм също беше ключов. Дори не искам да мисля какво можеше да се случи, ако Роджър беше успял да върне пробива и да играем тайбрек. Изключително доволен съм от представянето ми сервирайки за мача.

Като цяло победата беше много приятна. Всеки път, когато се изправя срещу Роджър, това е голяма чест. Да победиш Федерер е невероятно чувство, особено на твърди кортове в зала, където той се чувства в свои води", сподели Тийм.

Утре австриецът ще се изправи срещу Новак Джокович, който нямаше проблеми на старта срещу Матео Беретини – 6:2, 6:1.

"За мен Ноле е най-добрият в света в момента. Той го доказа в "Берси", където не извади на показ най-добрите си удари, но въпреки това спечели титлата с лекота.

Представете си колко високо е нивото му. В момента да се изправиш срещу Джокович е най-голямото предизвикателство", заяви Тийм.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови