Драма на Sofia Open: Вавринка изхвърча от турнира, Андреев загуби от южноафриканец

Адриан Андреев отпадна, Александър Лазаров се класира за основната схема на турнира

OFFNews 04 февруари 2019 в 21:47 2888 0

Една от звездите на турнира по тенис Sofia Open - Станислас Вавринка напусна надпреварата, след като допусна загуба от румънеца Мариуш Копил 6:3, 6:7(5), 4:6. 

Срещата продължи близо два часа, а успехът осигури на Копил място във втория кръг, където ще срещне победителя от срещата Александър Лазаров – Фернандо Вердаско.

Вавринка започна двубоя на висота и с пробив в шестия гейм си осигури успех в първия сет. През втората част двамата сервираха солидно и пробиви нямаше. В тайбрека Копил се наложи със 7:5 точки и изравни резултата.

Мачът на сервиси продължи и в третата част. Ключов гейм се оказа третият, когато румънецът успя да реализира четвъртата си възможност за пробив. След това Вавринка успя да стигне до 40-40 в шестата партия. Копил неутрализира възмжностите със сервис. В последния гейм от мача Вавринка спаси два мачбола, но два феноменални сервиса приключиха мача.

Преди Вавринка, на корта беше 17-годишният ни талант Адриан Андреев. Младокът обаче отпадна на старта на основната схема на Sofia Open. Световният №45 Матю Ебдън го надви с 6:3, 4:6, 7:6(5) в зала "Арена Армеец" за общо 2 часа и 19 минути на корта.

В първия сет играта бе равностойна до 2:2. След това Ебдън спечели три поредни гейма и в крайна сметка затвори с 6:3.

През втората част Адриан започна силно поведе с 2:0, след като се справи за първи път с началния удар на австралиеца. Ебдън обаче отговори светкавично и върна брейка за 2:2. Сетът приключи със серия от три последователни пробива, два от които на сметката на българина.

Истински трилър предложи финалната трета част. Двамата си размениха по един пробив и в крайна сметка изходът на двубоя трябваше да се реши в тайбрек. В дългия гейм Ебдън стигна до мачбол при 6:5, който реализира след непредизвикана грешка на Андреев. В следващата фаза южноафриканецът ще играе с четвъртия в схемата Роберто Баутиста Агут.

Добрата новина дойде по-рано днес, когато Александър Лазаров записа нова голяма победа и се класира за основната схема на турнира.

Софиянецът изигра втори блестящ мач в "Арена Армеец" и се наложи със 7:6 (6), 3:6, 7:5 над Лука Вани (Италия, №154 в ранглистата) в двубой, който продължи повече от два часа.

Във финалния сет българинът отрази два мачбола, след което вдигна триумфално ръце. Успехът осигури на Алекс Лазаров и 12 точки за ранглистата на АТР. И от липса на АТР ранкинг той влезе в топ 500 в света, благодарение на българския турнир и втората си победа. В основната схема Лазаров ще има за съперник опитния Фернандо Вердаско.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови