Дуетът Димитров-Лазаров донесе победа за България над Великобритания в ATP Cup

OFFNews 03 януари 2020 в 17:57 4132 0

България успя да направи сензационен обрат и записа победа срещу Великобритания с 2:1  в битката от Група С на новия турнир ATP Cup.

В решаващия мач на двойки, най-добрият ни тенисист Григор Димитров и Александър Лазаров надвиха с 2:1 сета Джейми Мъри и Джо Солсбъри със 7:6(5), 6:7(2), 11:9. Първоначално на корта трябваше да излязат Адриан Андреев и Лазаров, но Гришо реши да замени Андреев.

По-рано днес Димитър Кузманов загуби двубоя си от Камерън Нори след 6:2, 3:6, 6:2, а Димитров спечели своя мач срещу Даниел Еванс 2:6, 6:4, 6:1 и само няколко минути по-късно се включи в решаващата битка при двойките.

Секунди след победата Григор заяви, че Лазаров е героят на вечерта, а младокът призна, че е било удоволствие да играе рамо до рамо с Димитров.

"Загубих дъха си, нямам глас, но нищо нямаше да е възможно бе Григор. Невероятно е да споделя корта с него, щастлив съм, че се представих така, както днес. Не съм играл такива мачове. Невероятно е да го видя да играе така, както преди мача на двойки и след това да играе с мен", сподели Лазаров.

Димитров пък от своя страна заяви, че победата е сладка, но по-важни са емоциите на момчетата от отбора, които са доказателство за българския отборен дух.

"Отборната надпревара винаги е специален момент за всеки играч. Растейки, за мен е било много важно да усетя подобни емоции рано в своята кариера. Когато бях на техните години, емоциите бяха невероятни. Аз съм професионалист вече от 10-11 години, но тези емоции не дават да остарееш. Вижте, тези момчета плачат, това е нещото, което търся. Победата си е победа, но това е, което търся", завърши Димитров.

Победата над Великобритания остава широко отворена вратата на нашия тим за класиране към четвъртфиналите. В неделя България ще се изправи срещу Молдова, а във вторник срещу Белгия в последния си мач от групата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови