Джокович: Благодарен съм, че се състезавам в една ера с Федерер и Надал

OFFNews 07 септември 2018 в 12:12 2445 0

Сръбската суперзвезда в мъжкия тенис Новак Джокович достигна смята, че конкуренцията с Роджър Федерер и Рафаел Надал му е помогнала да достигне до това ниво, до което е в момента.

"Благодарен съм, че бях и продължавам да се състезавам в една ера с тези играчи. Също за възможността да стана свидетел на тяхното величие и съперничество. Надал и Федерер осъществиха една от най-големите битки за всички времена, съревновавайки се на най-големите сцени толкова дълго време.

Изоставах в преките мачове и срещу двамата, но напоследък успях да обърна тенденцията. Да, успях да спечеля някои важни мачове срещу тези тенисисти, но загубих и доста такива. Не може да се каже, че срещите се развиват в определена посока. Става въпрос за съперничества в период от 10-15 години. Случва се да спечелиш няколко пъти поред, а след това и те да вземат такава серия.

Мачовете срещу Надал и Федерер, а също и Мъри, ме направиха играча, който съм днес. Това така, защото винаги съм искал да спечеля срещу тях в желанието си да бъда №1, да печеля титли от Големия шлем и да реализирам всичките си успехи в моята кариера", каза Джокович.

Вече се намираме в заключителните фази на последния турнир от Големия шлем за годината US Open. Остават само още няколко мача, които да определят шампиона за 2018 година в надпреварата.

Довечера миналогодишният първенец в турнира Рафаел Надал ще има изключително трудна задача в полуфиналната си среща, тъй като от другата страна на мрежата ще бъде намиращият се във великолепна форма Хуан Мартин дел Потро.

Битката помежду им в Ню Йорк започва час преди полунощ, а след тях на корта ще излязат Кей Нишикори и Джокович. Сърбинът спечели "Уимбълдън" и гони втори пореден трофей от Голямия шлем след завръщането си от операция на лакътя, докато Кей също вече намери ритъма си след своите здравословни проблеми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews