Джокович: Искам да споделя опита и ценностите си с по-младото поколение

OFFNews 28 декември 2018 в 10:17 1209 0

Сръбската суперзвезда в мъжкия тенис Новак Джокович сподели, че вече иска да предаде опита си на младото поколение играчи и да им даде добър пример, който те да използват и да следват:

"Последните 12 месеца бяха много интересни при мен. По същото време преди година бях с контузия, която изискваше операция. Благодарен съм на съдбата обаче за всичко, което тази година ме научи, както в професионален план, така и в личен.

Успях да обърна всичко това в моя полза и съм доволен. На този етап от кариерата ми не ме интересуват успехите в името на успеха, както беше например преди пет години. Сега за мен тенисът е една платформа чрез която искам да споделя моите ценности и опит с по-младото поколение.

Изключително много се радвам, че младите тенисисти започват да се представят все по-активно в тура и да печелят титли. Сред тях са Александър Зверев, Карен Хачанов, Доминик Тийм, както и Хьон Чун. Това е наистина много талантливо поколение.

И това е точно това нещо, което всеки от нас иска да види в спорта. Младото поколение. Очаквам, че тези момчета в скоро време ще започнат да печелят и трофеи от "Шлема". Зверев е лидерът на тази група от играчи и вече има три "Мастърс" титли зад гърба си.

Младите показаха, че могат да предизвикат както мен, така и Надал и Федерер. Досега успявахме да задържим позициите си, но младите се представят все по-добре и за нас ще бъде все по-трудно. Аз обаче съм щастлив от това", каза Джокович.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови