Джокович: Надал и Федерер са една от главните причини да продължавам да играя

OFFNews 15 юли 2019 в 12:49 2437 0

Сръбският тенисист Новак Джокович отдаде дължимото на големите си конкуренти на корта Роджър Федерер и Рафаел Надал. Сърбинът говори след успеха си на "Уимбълдън", негов пети в кариерата, след като във финала срази Федерер в пет сета. Ноле спаси два мачбола и надви Маестрото в исторически близо петчасов финал.

“Изглежда, аз съм все по-близо до Рафа и Роджър, но и те продължават да печелят турнири. Ние се допълваме един друг, принуждаваме се да растем и да се развиваме и все още да останем в тази игра. Тези две момчета са една от главните причини и досега да играя на това ниво.

Фактът, че те написаха история в тениса също ме мотивира, вдъхновява ме да се старая да повторя това, което те са постигнали и дори повече. Дали ще ми се удаде това, не знам. И работата не е във възрастта.

Роджър ме вдъхновява с неговите постижения на 37 години. Всичко зависи от това колко дълго ще играя и дали ще имам шансове. Това зависи не само от мен, но и от други обстоятелства.

Аз съм не само тенисист, но също баща и съпруг. Трябва да се отчете това. Нямам никакви задължения да играя тенис. Правя го, тъй като обичам това и имам поддръжката на най-близките хора в моя живот. Надявам се това да не се промени в следващите пет години”, казва Джокович, цитиран от БГНЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови