Джокович: Наистина мислех да се откажа от тениса

OFFNews 19 февруари 2019 в 11:50 1320 0

Снимка Instagram

След като спечели наградата "Laureus", сръбската суперзвезда Новак Джокович призна, че е бил на път да приключи с тениса.

Ноле претърпя тежка травма, но се завърна с титли на Уимбълдън и US Open, завършвайки миналия сезон под номер 1 в световната ранглиста. През януари пък Джокера триумфира на Australian Open и в момента е на крачка от това да осъществи нов Голям шлем, ако триумфира на "Ролан Гарос"

"Наистина мислех да се откажа от тениса. Не успявах да намеря правилния баланс. Отне ми няколко месеца, за да преоткрия смисъла отново. Тази награда е от символично значение, отразявайки това приключение", сподели Джокович след церемонията по връчването на така наречените "Спортни Оскари".

Сърбинът печели това отличия за четвърти път в своята кариера след 2012, 2015 и 2016-та година, като през тази година успя да изпревари футболистът на световния шампион Франция Кириан Мбапе, легендата на американския баскетбол Леброн Джеймс и маратонецът Елиуд Кипчоге.

Двукратната шампионка в турнири от Големия шлем Наоми Осака пък получи наградата за "Пробив на годината". Световната номер 1 в женския тенис не успя да присъства на церемонията, но изпрати свое видео.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови