Джокович: Въпрос на време е отново да вляза в необходимия ритъм

OFFNews 23 март 2019 в 14:11 1646 0

Световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович не спести добрите си думи по адрес на Бърнард Томич след победата на сърбина в турнира от сериите Мастърс 1000 в Маями. Джокера се наложи със 7:6(2), 6:2 над австралиеца в двубой от втория кръг на надпреварата.

"Томич не ти дава възможност да влезеш в ритъм. Всяка топка е различна. Може да играе еднакво добре навътре в корта и далеч от основната линия, да убива темпото. Има много нетипични удари.

Малко е трудно да играеш срещу играч, от когото просто не предвидиш какво следва. Във втория сет играх по-добре. Като цяло беше стабилен мач.

Имах доста време между онази загуба в Индиън Уелс и този мач. Поработих върху всичко, върху което трябваше. Сега просто е въпрос на време отново да вляза в необходимия ритъм и надградя", каза Джокович.

Сърбинът се бори за седма титла от турнира в Маями, която ще го постави еднолично на върха за най-много отличия във въпросната надпревара.

В момента той дели първото място с Андре Агаси. В следващия кръг Ноле ще се изправи срещу Федерико Делбонис от Аржентина, който надигра със 7:5, 3:6, 7:6(2) Джон Милмън.

Малко преди триумфа Джокера, изненадата дойде от шампиона от Индиън Уелс Доминик Тийм. Той отпадна сензационно. Полският младок Хуберт Хуркач стигна до изненадваща победа след 6:4, 6:4 над Доминатора.

Тази вечер пък най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще се завърне на корта за първи официален мач в последните два месеца. Българинът излиза за своя първи мач от турнира в Маями тази вечер около 20:00 часа българско време, а негов съперник ще бъде Фелисиано Лопес. Към момента Димитров води с 3:2 победи над опитния испанец. Можете да гледате срещата на живо по MAX SPORT 1.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови