Джокович похвали Григор и нападна организаторите от Големия шлем

OFFNews 18 август 2018 в 17:31 2846 0

Най-добрият сръбски тенисист Новак Джокович спечели втори мач в рамките на няколко часа в събота и стана полуфиналист на турнира от сериите Мастърс в Синсинати. Първо сърбинът детронира Григор Димитров в доиграването от петък, а два часа след това спечели с 2:1 сета и четвъртфинала си срещу канадеца Милош Раонич след 7:5, 4:6, 6:3.

На пресконференцията след мача с Раонич Джокович даде воля на емоциите си. Той беше ядосан на организаторите заради това, че е бил принуден да играе два мача в толкова кратък период от време.

На полуфиналите 10-ият в схемата сърбин ще срещне хърватина Марин Чилич, който спечели срещу Пабло Карено-Буста (Испания) със 7:6(7), 6:4.

"Много съм доволен от характера, който показах. Проявих и здрава психика и успях да наваксам сет пасив и в двата мача. Очевидно мачът срещу Димитров не започна добре за мен. Той игра страхотно в началото.

Прекъсванията заради дъжда се отразяват лошо, защото си загрял и мускулите изстиват, докато чакаш", коментира Джокович, който не пропусна да се изкаже и по адрес на международната тенис федерация ITF заради гласените промени в турнира за купа "Дейвис".

"Аз съм за промените. Тенисът не е изпълнил своя потенциал. Традицията и историята са важни, но трябва да гледаме в бъдещето", подкрепи гласяната революция Ноле. Не така стоят нещата обаче с Големия шлем и въвеждането на времето за изпълнение на сервис.

Явно Джокович има проблем с това, който си пролича и в мача с Григор Димитров.
"Правят се промени без дори да се консултират с нас. Нямаме голям избор, освен да се съобразим", заключи сърбинът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!