Джокович прегази Щруф на Ролан Гарос и записа нов голям рекорд

OFFNews 03 юни 2019 в 17:17 2360 0

Световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос". Сърбинът спечели с лекота срещу Ян-Ленард Щруф с 6:3, 6:2, 6:2, като записа 25-а поредна победа на турнири от Големия шлем и стана първият тенисист с десет поредни класирания на четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция.

Джокович приключи срещата на централния корт "Филип Шатрие" с 20 печеливши удара и 19 непредизвикани грешки. Той записа 6 аса и направи 5 пробива.

Джокера спечели последните три титли от шлема след "Уимбълдън" и US Open през миналата година и Откритото първенство на Австралия през януари и преследва четвърта поредна титла от шлема. Постижение, с което не може да се похвали дори Краля на клея Рафаел Надал.

В спор за място на полуфиналите сърбинът ще срещне победителя от мача между Фабио Фонини (Италия) и Александър Зверев (Германия).

В друга среща днес Кей Нишикори и Беноа Пер спретнаха истинско зрелище. Двамата доиграха срещата, която снощи бе прекратена в третия сет заради настъпващата тъмнина.

Японецът се наложи с 3:2 сета – 6:2, 6:7 (8), 6:2, 6:7 (8), 7:5. Днес Пер успя да вкара мача в пети сет, в който имаше преднина от 5:3 и сервис на своя страна. Нишикори обаче отказа да се предаде, спечели последните 4 гейма и си гарантира битка с Рафа Надал на четвъртфиналите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови