Джокович се прицели към върха на Токио 2020

OFFNews 20 февруари 2020 в 11:07 1517 0

Снимка Instagram: Novak Djokovic

Сръбската суперзвезда в мъжкия тенис Новак Джокович заяви, че има намерение да играе на Олимпийските игри тази година в Токио.

Ноле завърши на трето място в Пекин през 2008 г. Вероятността Токио 2020 да е последният му шанс да играе на подобен форум е голяма. Джокович вече е на 32 години и изглежда това е мотивирало сърбина да се запише за участие.

"Време е да спечеля още един медал. Имах честта да спечеля бронзовия медал за Сърбия в Пекин през 2008 г. и чувствам, че е дошъл моментът да спечеля още един.

Ще дам всичко от себе си, за да се подготвя и да бъда на най-високото си ниво за олимпиадата и турнирите от Големия шлем. Ще подходя към олимпийските игри като всеки друг турнир, защото виждам, че това е най-добрият начин да си в състояние да се бориш за един от медалите.

От друга страна, с нетърпение очаквам да преживея това, което никой друг турнир не може да донесе - атмосферата в олимпийското село", каза Джокович.

Сърбинът отпадна още в първия кръг на Игрите в Рио де Жанейро през 2016, след като претърпя тежка загужа с 6:7(4), 6:7(2) от Хуан Мартин дел Потро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови