Елитът на плажния тенис се събира в Кранево

OFFNews 02 септември 2019 в 17:29 2171 0

19 държави ще участват в 13-ото европейско първенство по плажен тенис, на което България ще е домакин за четвърти път. Шампионатът ще се проведе в комплекс Therma Village в Кранево, а официалното откриване на първенството на Стария континент за мъже и жени e насрочено за 4 септември в 19 часа.

Първенците ще бъдат излъчени на 8 септември. Преди това, от 2 до 4 септември, за първи път ще бъдат проведени турнири при юношите и девойките до 14 и 18 години. Страната ни ще бъде представена от 10 момичета и момчета.

При 14-годишните това са: Михаела Йорданова, Йоана Иванова, Димитър Берданков и Борис Димов, а при 18-годишните: Елина Буюклиева, Алексия Василева, Александър Гюнов, Емилиян Цветков, Велизар Василев и Георги Ламбов.

В първия ден националите ни по плажен тенис проведоха пълноценна тренировка, както и спаринг срещи помежду си. Състезателите участваха във фотосесия с националните екипи, а родните представители по плажен тенис се открояват с изключително елегантни спортни екипи.

След края на първия в историята турнир при юношите и девойките започва и надпреварата за медалите в 13-ия еврошампионат при мъжете и жените.

Най-добрите в света пристигат в България за европейското първенство по плажен тенис за мъже и жени. Водачът в световната ранглиста при мъжете Никита Бурмакин (Русия) и №1 в света при жените София Чимати (Италия) ще играят на шампионата на Стария континент в Кранево.

Втората половина на седмицата ще предложи изключително зрелищни битки на 10-те корта, изградени в спортния комплекс. В европейското по плажен тенис ще участват отборите на Италия, Русия, Сан Марино, Испания, Франция, Австрия, Кипър, Чехия, Естония, Германия, Англия, Гърция, Унгария, Израел, Латвия, Холандия, Полша и Португалия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови