Федерер: Аз също си останах у дома и не съм докосвал ничии ръце

OFFNews 22 март 2020 в 09:57 5699 0

Снимка Instagram: Roger Federer

Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер стриктно спазва препоръките на компетентните органи и си стои в къщата си в Швейцария.

Заради пандемията от коронавируса, Маестрото е бил помолен от здравния министър на Швейцария да направи обръщение към сънародниците си, които по обясними причини го боготворят.

"Аз също си останах у дома и не съм докосвал ничии ръце. Мия си ръцете много често, както всички трябва да правим. Вярвам, че сега е по-важно от всякога да си помагаме един на друг.

Особено защото искаме да помогнем на по-възрастното поколение. Те са хората в най-голям риск и затова трябва да спазваме дистанция от два метра един от друг и да не си стискаме ръцете. Всички трябва да сме под карантина.

Много е важно да изпълняваме стриктно препоръките на правителството. Това е нещо много, много сериозно. В крайна сметка всеки може да си остане у дома и да бъде под карантина, така че се надявам всеки от нас да приеме положението сериозно“, каза Федерер.

В момента Маестрото се възстановява от операция на коляното. Швейцарецът планира да се върне на корта за сезона на трева, ако, разбира се, пандемията е отминала и Турът възстановен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови