Федерер: Чувствам се добре преди US Open, за разлика от много години насам

OFFNews 25 август 2019 в 16:29 2180 0

Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер сподели преди началото на последния за годината турнир от Големия шлем US Open, че се чувства много добре физически, за разлика от предишни години, когато често му се е случвало да има болежки по това време на сезона.

Маестрото има 85 победи и 13 загуби в Ню Йорк, но отдавна не му се е случвало да спечели надпреварата. За последно Федерер прави това през вече далечната 2008. Тази година той ще направи един от последните си опити да спечели US Open.

"Говорихме се на тренировка онзи ден, че тази година се чувствам най-добре, идвайки на US Open, от много години насам. Не беше лесно в последно време. Преди две години имах проблемите в гърба, наложи ми се да играя ранни петсетови двубои.

През миналата година имах големи проблеми с жегата срещу Милмън. през 2016-та пък изобщо не играх. Не знам защо се получаваше така, а със сигурност и здравословните проблеми изиграха роля.

Не се подлагам на допълнително напрежение. Знам, че ще бъде тежко. Не пристигам тук като фаворит, както може би през 2006-та и 2007-ма. Достатъчно наясно съм как да подходя психологически към този турнир.

Онова, от което съм горд, е колко постоянен бях в последната година и половина - две. Играя добре в Големия шлем в последно време, което е чудесно.

Също така, победата над Рафа на полуфиналите на Уимбълдън беше голям успех за мен. Финалите, начинът по който играх срещу Джокович в Лондон - това ще ми даде увереност, каза Федерер.

Утре вечер Маестрото ще се изправи срещу индийския талант Сумит Нагал. Срещата ще е последна в програмата на централния корт "Артър Аш".

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови