Федерер: Дадох всичко от себе си, за да мога да победя Джокович

OFFNews 15 ноември 2019 в 09:36 2008 0

Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер бе на седмото небе от щастие след победата си над Новак Джокович с 6:4, 6:3.

Така Маестрото се класира за 1/2-финалите на финалния турнир на ATP в Лондон и изхвърли сърбина от надпреварата още в груповата фаза. Благодарение на успеха Федерер гарантира на Рафаел Надал първото място в света в края на сезона.

Това беше първа победа на Федерер над Джокович от 5 години насам. Швейцарецът взе сладък реванш за поражението на Уимбълдън през лятото.

"Страхотна атмосфера, страхотен противник и страхотен вечер за мен. Насладих се максимално на това преживяване. Определено това бе нещо наистина специално.

Той показа също, че колкото и да отрича още помни драматичния финал на "Уимбълдън" на който не успя да си вкара мачболите и загуби по нелеп начин.

Този път успях да се възползвам от мачбола си. Бе една невероятна вечер на която се насладих максимално. Играх наистина невероятен тенис.

Знаех, че трябва да дам всичко от себе си, за да мога да победя Новак. Нещата се получиха просто вълшебно за мен", каза Федерер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!