Федерер: Григор беше много солиден, създаде ми сериозни проблеми с ритъма

OFFNews 04 септември 2019 в 16:46 2425 0

Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер не спести похвалите си по адрес на Григор Димитров след 1/4-финалната среща помежду им в турнира от Големия шлем US Open.

Българинът победи Маестрото с 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2. На пресконференцията след двубоя Федерер направи анализ на срещата и обясни ситуацията, заради която беше принуден да поиска медицинско прекъсване.

"Нуждаех се от интервенция в гърба и врата. Просто трябваше да опитам да го разтрия, да го освободя и да видим дали ще е по-добре. Но това е моментът на Григор, не моментът на моето тяло.

Григор беше много солиден от основната линия. Миксираше играта добре, което ми създаде много проблеми с ритъма. Така и не успях да се почувствам комфортно от основната линия. Това е елемент, в който съм доминирал в предишните ни мачове. Днес случаят не беше такъв, той свърши добра работа там.

Разочарован съм, че турнирът за мен свърши, защото чувствах, че играя добре след малко по-трудния старт. Това е пропусната възможност, до известна степен, защото водех в резултата, щях да имам и два дни почивка. Нещата изглеждаха добре.

"Планирам да играя на "Лейвър Къп", след това Шанхай, Базел и може би Париж и Лондон. Нямам кристална топка, вие имате ли? Няма как да знам дали ще спечеля още трофеи от Големия шлем. Надявам се, разбира се. Все още мисля, че сезонът е позитивен. Сега съм разачораван, но ще се оправя. Всичко ще бъде наред", каза Федерер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови