Федерер: Надал може да затрудни всеки на всяка една настилка

OFFNews 11 юли 2019 в 10:34 1621 0

Двете легенди в мъжкия тенис Роджър Федерер и Рафаел Надал отново ще накарат феновете си да настръхнат, тъй като в петък предстои да се срещнат за първи път от 11 години на турнира от Големия шлем "Уимбълдън".

В повторение на финала от 2008, който е определян от мнозина като един от най-добрите в историята. Наскоро двамата се срещнаха на "Ролан Гарос", където Матадора триумфира в три сета.

"Не мисля, че мачът в Париж ще окаже влияние. Условията бяха много различни. Беше изключително ветровито. Просто лудост. Не съм гледал каква е прогнозата, надявам се да не се повтори, но при всички положения ще е забавно.

Може би финалът на Australian Open е най-показателен. Определено най-добрият сблъсък в пет сета. Не знам. Няма значение. Надявам се ситуацията да се развие в моя полза. Ще бъде трудно.

Рафа може да затрудни всеки на всяка една настилка. Толкова е добър. Той не е просто специалист на клей. Успя да прогресира на всяка една настилка през годините. Сега стилът му е различен.

Сервира по друг начин. Впечатляващо е как успява да бъде здрав. Много хора казваха още през 2008 - "Това е краят", а същото се случи и с моята травма през 2009. А ние все още сме тук. Хубаво е отново да се изправим един срещу друг", каза Федерер.

Милионите фенове на тениса по света ще има възможност да насладят на тази класика за 40-ти път, като Надал води с 24:15 в досегашните им двубои.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови