Федерер: Напрежението не успя да повлияе на играта ми

OFFNews 27 май 2019 в 15:33 2273 0

Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер не скри радостта си след пробедата си над Лоренцо Сонего с 6:2, 6:2, 6:4 в първия кръг на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос".

Маестрото сподели, че е усетил сериозно напрежение преди срещата, заради големите очаквания от страна на феновете при завръщането му в Откритото първенство на Франция след 4-годишна пауза.

За последно швейцарецът участва в надпреварата през 2015, когато загуби от Стан Вавринка на 1/4-финалите. Сега Федерер ще срещне във втория кръг "щастливия губещ" от квалификациите Оскар Оте от Германия.

"Бях под напрежение - много хора очакваха да видят как ще се завърна тук. Това предизвика много отправено внимание към мен. Започнах мача добре, а това показва, че напрежението не ми е повлияло.

Демонстрирах добра игра на централния корт на "Ролан Гарос". Продължителността на двубоя не беше проблем - нямах физически затруднения нито преди, нито след мача. А сега имам два дни и половина почивка. Това е идеалният старт на турнира за мен.

Този сезон се навършват 20 години от първото ми участие в Париж и 10 от първата и единствената ми титла тук. Помня първата си изява в Париж като тогава не исках да играя в неделя. А този път сам поисках да ми сложат мача в неделя.

Виждам много плюсове - ако спечелиш първия си мач и достигнеш втори кръг, то имаш два дни почивка. А ако загубиш, то имаш по-дълга ваканция. В Рим усетих напрежение в гърба и краката. Можех да изиграя още един мач, но реших да не рискувам преди "Ролан Гарос". Благодарение на това се чувствам отлично.

Един тежък двубой с Циципас в Рим би ми създал множество проблеми. А на моята възраст да се справя с тях става по-трудно", каза Федерер пред "Tennis Channel".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !