Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Федерер: Не мога да се сравнявам с Агаси и Сампрас

OFFNews 13 октомври 2018 в 10:38 1798 0

Снимка Facebook: Roger Federer

Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер е модел за подражание не само на корта, но и извън него. Маестрото сподели, че се опитва да работи за имиджа на спорта и гледа да е пример за децата.

"Изглежда, че хората ме харесват, което е добре за мен. Много от тях казват, че имам съвършенна игра. Да, хубаво ми е да чуя такива неща за себе си, не го отричам. На всеки би му било. По време на кариерата ми съм получавал наистина много похвали.

Това не е нещо ново за мен. Не мога да се сравнявам със Сампрас и Агаси по простата причина, че не ги познавам толкова отблизо. Не знам какви са техните характери. Това са наистина много далечни сравнения.

Очевидно е обаче, че по време на техните кариери те имаха различна игра от моята. Да, и тримата имаме отлични кариери, но начинът по който те играха, докато бяха действащи тенисисти, бе съвсем различен от този по който играя аз в момента.

Винаги съм се опитвал да бъда пример за децата, да бъда модел за подражание. Мисля, че това е много важно нещо. Така, че си мисля, че върша правилните неща както на корта, така и извън него. Важно е тениса да има добър имидж", каза Федерер.

Швейцарецът продължи защитата на титлата си в Шанхай с труден успех над Кей Нишикори. Маестрото изигра мача на много високо ниво и спечели с 6:4 7:6(4) след двучасова битка.

На полуфинал Федерер ще се изправи срещу Борна Чорич, който елиминира Матю Ебдън със 7:5 6:4.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews