Федерер: Не трябваше да освиркват Зверев

OFFNews 18 ноември 2018 в 14:25 2624 0

Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер прие достойно загубата от Александър Зверев на 1/2-финалите на финалния турнир в Лондон. Маестрото защити германеца след неприятната случка във втория сет.

При тайбрека младият играч с руски корени спря да играе, след като едно от момчетата, които подават топките, изпусна топката и поиска точката да бъде преиграна. Осъзнал, че може би не е много прав той се извини на мрежата на Федерер след края на мача, а след това и в интервютата поднесе извиненията си към своя противник и всички фенове публично, тъй като бе сериозно осривкан от публиката.

"Разбирам, че има хора, които са разочаровани от този резултат, но и аз не правя разлика в случая. И аз съм разочарован. Не ми харесва когато обаче публиката освирква играчите. Тенисистите взимат присърце тези неща.

Съжалявам, че това се случи, тъй като Саша не заслужаваше такова отношение. Той няма за какво да ми се извинява. Изигра наистина прекрасен мач и си заслужи победата.

Зверев ми се извини на мрежата, но наистина нямаше за какво да го прави. Пожелавам му късмет на финала. Не мисля, че е направил нищо лошо. Мисля, че съдията трябваше по-скоро да обясни на феновете какво се случва в този момент, за да разберат добре. Това са неща от играта.

Да, това е неприятно, но пък какво да се прави. Сигурен съм, че на другия ден всичко ще бъде наред и ще бъде забравено. Аз лично нямам търпение да започна новата година в Австралия. Знаете, че напоследък играя много силно в Мелбърн и се надявам и този път да е така.

Може би през сезона загубих малко нелепо няколко мача, но като цяло си мисля, че втората половина на годината бе по-добра за мен. Сега обаче съм тук, малко съм разочарован, защото бях близо до по-добро представяне, но продължавам напред", каза Федерер.

Иначе днес не преди 20:00 часа българско време Зверев и Новак Джокович ще се изправят един срещу друг на финала на турнира. Двамата ще се изправят в четвъртия си пряк сблъсък. Преди двубоя Джокера има предимство от 2:1 победи. Това ще бъде и втори техен мач само в рамките на няколко дни, след като сърбинът победи германеца в груповата фаза на надпреварата без особени трудности.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови