Федерер: Преди години Джокович играеше по-добре

OFFNews 18 септември 2018 в 12:59 2106 0

Снимка Instagram

Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер се изказа много ласкаво по адрес на сръбската звезда Новак Джокович.

Маестрото вече е в Тексас за поредната благотворителна проява, в която ще се включи. Швейцарецът гостува в Остин на местния любимец и друг бивш №1 - Анди Родик.

"Мисля, че Новак има още какво да покаже. Дори не смятам, че в момента показва възможно най-добрия си тенис след контузията.

Представя се много, много добре, но ми се струва, че през най-добрите си години, преди няколко сезона, когато бе почти непобедим, играеше още по-силно.

Това е много окуражаващо за него. Има още много какво да се очаква от Новак, няма съмнение в това. И какво постижение само – да изравниш рекорда на Пийт. Този рекорд ни се струваше толкова далеч години наред", каза Федерер.

След сериозните проблеми с лакътя и операцията, която претърпя Джокович се завърна през втората половина на 2018 с титлите на Уимбълдън и US Open. С трофея си в Синсинати той си осигури спечелване на всичките девет турнира от сериите Мастърс 1000.

С представянето си Новак се завърна под №3 в световната ранглиста зад Рафаел Надал и Федерер. Успехът в Ню Йорк пък му помогна да се изравни с Пийт Сампрас по брой трофеи от Големия шлем - по 14. Така Новак е с три трофея по-малко от втория в класацията Надал и шест от Федерер, който има 20.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови