Федерер: Ще ми е нужен доста късмет, за да спечеля Ролан Гарос

OFFNews 20 февруари 2019 в 11:41 1255 0

Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер призна, че за да триумфира в турнира от Големия шлем "Ролан Гарос", ще му е нужна и сериозна доза късмет.

Маестрото не е играл в надпреварата в Париж от 2015 година, но след участието си на Откритото първенство на Австралия, обяви че ще направи промяна в графика си.

"Иска ми се да кажа, че мога да спечеля "Ролан Гарос", но ще ми е нужен известен късмет. Нужно е да започна турнира добре. Ще участвам за удоволствие, без напрежение и ще видим какво ще се получи.

В Париж съм получавал сериозна подкрепа, а успехът ми на "Ролан Гарос" 2009, е един от най-големите в кариерата ми.

Новак е в серия от три поредни титли от Големия шлем и да се целя в първото място, не изглежда реалистично. Сега гледам към титла в Дубай.

Основната ми цел е да остана здрав и да знам, че мога да печеля най-големите състезания. А също, че мога да побеждавам най-добрите. Дори и класирането ми да се понижава, това не е проблем за мен.

Поне докато усещам, че мога да спечеля турнир от Шлем, всичко ще бъде наред. Предпочитам да бъда №17 в ранглистата с титла от Големия шлем, отколкото да съм трети, но без такъв трофей", каза Федерер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови