Федерер: Тийм беше безгрешен, нямам право да губя повече

OFFNews 11 ноември 2019 в 13:41 1578 0

Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер прие философски загубата си от Доминик Тийм в първия мач между двамата от финалния турнир на ATP в Лондон.

26-годишният австриец се наложи над 38-годишния ветеран със 7:5, 7:5. Тийм реализира три пробива от пет възможности и сгреши само веднъж на собственото си подаване.

"Сега за мен финалите се превръщат в един нормален турнир и нямам право да губя повече. Тийм показа наистина отлична игра.

Аз не започнах много добре мача и още след първия гейм трябваше да наваксвам изоставане. След като успях да върна пробива сетът вървеше равностойно за няколко гейма.

Не чувствах, че противникът е по-силен от мен. Той обаче бе по-концентриран и ме проби решително и в двата сета. Вероятно ще ми трябва малко време да се нагодя към настилката.

Това е проблемът при стартовите мачове. Жалко е, че не успях да зарадвам феновете си. Атмосферата в залата бе просто страхотна. При всички случаи се радвам на турнира и нямам търпение до следващите мачове", каза Федерер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови