Федерер: Тревната настилка откроява моите силни страни и скрива слабостите ми

OFFNews 17 юни 2019 в 17:24 1391 0

Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер няма търпение за стартира сезона на трева. Маестрото смята, че тази настилка откроява силните му страни и скрива слабостите му.

Утре Федерер ще участва за 17-и път в турнира от сериите АТР 500 в Хале. Швейцарецът има девет титли от надпреварата, а миналата година загуби финала от младока Борна Чорич. Сега Маестрото ще се изправи срещу Джон Милман в първия кръг.

"Напрежението е голямо върху мен, тъй като сезонът на тревни кортове, е изключително кратък. Нужно е да имам пълна яснота какво искам да постигна. Да играя още в първи кръг с Джон Милман, няма да ми е лесно, с оглед наши срещи в миналото. 

Чувствам се страхотно, честно казано. Много съм доволен от това, че ще играем на трева, независимо от това дали съм се представил успешно или не на клей. Винаги съм обичал да играя в Хале през годините. Това ми е 17-о участие.

Играта на тази настилка откроява моите силни страни и вероятно скрива слабостите ми. От тази гледна точка - мога да играя по начина, който искам, по моите условия и предпочитания.

Когато се чувстваш по този начин, вероятно е подобно на това, което Рафаел Надал усеща на клей. Имам всички нужни опции, които ми разкриват различни тактики срещу отделните тенисисти. Това ти позволява да се измъкваш от трудностите и да печелиш срещите", каза Федерер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови