Федерер: Вече не се страхувам от левичари

OFFNews 26 февруари 2019 в 10:46 1619 0

Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер сподели, че в миналото е имал проблеми с левичари като Фернандо Вердаско, но вече не се бои от тези битки. Маестрото ще се изправи в следващата фаза на АТР 500 турнира в Дубай срещу испанеца.

"Вече не се страхувам от левичари както беше, когато бях юноша. От тогава съм подобрил моята игра. Всеки се опитва да използва твоите слабости или просто да те принуждава да се представяш слабо. Същото важи и за Вердаско.

"Като за играч с бекхенд с една ръка, мисля че имам страхотна статистика срещу левичари. Ясно е, че Рафа ми е създавал най-много проблеми заради високото си ниво на игра," отчита още Федерер.

Носителят на 20 титли от Големия шлем допълни, че решението да се завърне в турнирите на червено не е свързано с евентуален край на кариерата му. Швейцарецът не е играл на клей от 2016 година, но потвърди участие в надпреварата в Мадрид през май. Федерер пропускаше сезона на червено в последните години, за да съхрани сили за по-бързите твърди и тревни кортове, на които има най-много успехи.

"Това, че ще се включа в Мадрид, не значи, че смятам да приключвам кариерата ми или повече да не играя на червено. Въобще не съм мислил в тази посока, когато заявих участие. Просто сега чувствам, че тялото ми е готово за игра на клей, тези турнири се вписват в разписанието ми, затова и взех това решение.

А и не искам да правя прекалено голяма пауза, за да съхраня ритъма си за втората част от сезона. Няма да бъде лесно, без съмнение. Но не виждам нищо страшно в това. В края на краищата аз съм израснал на червени кортове. Мисля, че съм напълно готов да се пренеса от твърдите кортове на клея, а след това на тревата и после пак на твърдите кортове", допълни Маестрото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови