Федерер иска да играе в тандем с Джокович на Laver Cup

OFFNews 20 септември 2018 в 12:09 1776 0

Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер сподели, че в демонстративния турнир Laver Cup по всяка вероятност той ще си партнира с Новак Джокович в мачовете на двойки в надпреварата.

Миналата година швейцарецът сформира тандем с Рафаел Надал, а двамата постигнаха важна победа във втория ден от надпреварата.

"Двойките ще са от ключово значение, както видяхме и миналата година. Мисля, че Отборът на света е фаворит във всички три мача при каретата.

Ние ще трябва да направим няколко суперотбора с играчи на сингъл. Бих иска да играя с Новак, надявам се и той да е на това мнение.

Ще го решим в процеса на разговори. Не съм играл двойки от миналата година. Спечелих обаче последния си мач и затова съм уверен", каза Федерер.

Турнирът започва на 21-и септември, а в Отбора на Европа освен Маестрото и Джокович, е и българинът Григор Димитров, както и Александър Зверев, Давид Гофен и Кайл Едмънд.

"Строени и готови да започваме," написа хасковлията в социалните мрежи под обща снимка със своя тим. Първият мач от надпреварата ще започне в петък от 21.00 часа българско време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови