Федерер няма търпение да играе отново на клей

OFFNews 07 май 2019 в 12:49 1372 0

Снимка Instagram: Roger Federer

Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер сподели, че е доволен от решението си отново да играе на червени кортове след тригодишна пауза. За последно Маестрото игра на тази настилка през май 2016 година в Рим.

Сега той ще направи завръщането си на клей тази седмица в турнира от сериите Мастърс 1000 в Мадрид, където има на сметката си три титли.

Федерер ще започне директно от втория кръг на надпреварата и ще се изправи срещу Ришар Гаске който отстрани Алехандро Давидович Фокина с 7:5, 7:6(5).

"Щастлив съм от решението, което взех през декември, когато почувствах, че отново искам да играя на клей. Смятам, че то е правилно. Не съм съжалявал по време на подготовката ми за сезона на червено. Радвам се, че съм в Мадрид и съм доволен, че отново ще играя на тази настилка.

Отне ми известно време да свикна с разиграванията, с конструирането на точките, защото на червено се играе повече от основната линия, има възможност топката да се повдига повече, да се използват по-остри ъгли. Ще бъде интересно и забавно, но в никакъв случай и прекалено изискващо.

В никакъв случай нямам големи очаквания. Но в същото време знам, че всичко е възможно. В Мадрид кортовете са малко по-бързи. Ще бъде интересно да видим как ще се развият нещата", каза Федерер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови