Федерер пренаписа историята с нова титла на "Уимбълдън"

OFFNews 16 юли 2017 в 17:53 12152 1

Снимка PA

Той е Роджър Федерер, той отдавна е легенда, но на 35 години не спира да пренаписва историята! Маестрото спечели рекордната осма титла от "Уимбълдън" и общо 19-а от Шлема. Швейцарецът съсипа 6:3, 6:1, 6:4 на финала в Лондон хърватина Марин Чилич за малко над 100 минути!

Федерер направи нещо уникално! Той завърши турнира без загубен сет! Останалото са рекорди, рекорди и пак рекорди.

Роджър е най-великият тенисист за всички времена, като се откъсна напред с 19 трофея от големия шлем - 8 от Лондон, по 5 от Мелбърн и Ню Йорки един от Париж! Втори е Рафаел Надал с 15 отличия в Шлема, а трети американската легенда Пийт Сампрас с 14.

"Явно трябва да почивам повече", пошегува се Федерер, "Не знам дали след още 6 месеца почивка ще се върна. Ето, държа трофей в ръцете си. Това е магия! Не бяха сигурен, че някога ще мога да стигна отново финал. Преди това пък два пъти загубих от Новак. Радвам се, че не спрях да вярвам. 

Вече имам 8 титли и това е фантастично. Този корт е специален! Тук са играли много легенди! Това беше празник на тениса. Нямаше свободни места на централния корт от първия ден. Дано догодина се върна и да защитя своята титла", добави Федерер.

"Синовете ми нямат идея какво се случват. Просто прекрасна гледка към прекрасна поляна, на която могат да тичат", каза Роджър за малките близнаци, които бяха на първия ред заедно с двете си каки и майката Мирка.

"Тази титла е за моето семейство, за екипа ми, за Швейцария", завърши геният от Базел. Той похвали Чилич, който на два пъти поиска медицинска помощ, но общо взето игра сковано и май направи най-слабия си мач на турнира.

На историческия момент се наслади елитът на Великобритания. В Кралската ложа седнаха Кейт и принц Уилям. Семейството на Дукесата на Кембридж беше сред обикновените зрители. Знаменитостите бяха десетки. Принцът на Монако - Албер Втори, беше с други кралски особи.

Място до корта зае английският премиер Тереза Мей, кметът на  Лондон Садик Хан, Найджъл Фараж, сър Клиф Ричард, нашумялият актьор Еди Редмейн, Сиена Милър, Брадли Купър, Хю Грант.

Спортният елит беше представен от Сеск Фабрегас, Тибо Куртоа и Алонсо (Челси), легендата на Арсенал Тиери Анри, куп бивши тенисисти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови