Федерер ще брани честта на застаряващото поколение на полуфиналите в Лондон

OFFNews 16 ноември 2019 в 09:31 1949 0

Звездната четворка Доминик Тийм, Роджър Федерер, Стефанос Циципас и Александър Зверев ще решат финалистите на турнира на АТР в Лондон днес. Прави впечатление, че единствен Маестрото ще брани честта на застаряващото поколение срещу новата вълна от млади играчи. 

Именно той ще вземе участие в първата среща днес, където ще премери сили с Циципас, двубоят ще започне не по-рано от 16:00 часа. Гръцкият талант спечели групата си след въртележка, от която изпадна Рафаел Надал, докато Маестрото остана втори в своята.

Това ще бъде четвърти мач между двамата, като швейцарецът води с 2:1 победи. Той е носител на 6 трофея от заключителния турнир, докато Циципас участва за първи път на финалите.

Късният мач в програмата е между Доминик Тийм и Александър Зверев. Те ще се изправят един срещу друг не по-рано от 22:00 часа. Австриецът свърши работата си още в първите два мача в групата, надигравайки съответно Роджър Федерер и Новак Джокович - постижение, което за последно в турнира се беше отдало именно на Зверев преди година, когато спечели титлата.

От своя страна Саша свърши работата си срещу Данийл Медведев в последния мач, като по този начин изхвърли от турнира Надал, когото победи на старта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови