Федерер ще участва в два турнира преди US Open

OFFNews 15 юли 2019 в 09:32 1999 0

След загубата си от Новак Джокович на финала на турнира от Големия шлем "Уимбълдън" швейцарската легенда Роджър Федерер обяви графика си до US Open.

Маестрото разкри, че ще пропусне за пореден път "Роджърс Къп" в Монреал. Той ще вземе участие само в Синсинати, където загуби миналата година финала от Ноле, а след това ще търси своята 21-а титла от Големия шлем на "Флушинг Медоус".

"Бяхме решили с екипа ми, че ще пропусна турнира в Монреал още преди седмица", споделя Роджър.

Това на практика означава, че за втора поредна година швейцарецът няма да играе във въпросната надпревара, което без никакво съмнение е огромно разочарование за организаторите.

"Иска ми се просто да имам повече време, за да си почина и да се подготвя достатъчно за Синсинати, а след това - и за US Open", добави Федерер.

След финала снощи Маестрото сподели, че е наясно, че времето не е на негова страна, ако иска да спечели още от най-големите отличия. И приема, че има двама играчи, които може и да подобрят рекорда му.

"Е, вижте, това беше голям въпрос, предполагам, когато си близо до рекорда. Две титли назад, след това шанс за изравняване, за подобряване. Това беше голяма работа. Но след това е различно. Черпя мотивация от други неща. Не толкова от възможността да удържа рекорда, защото аз вече го подобрих. Ако някой друг го стори - страхотно за тях. Не можеш да защитиш всичко така или иначе", анализира легендата.

След епичния двубой с Джокович снощи сравненията с епичния финал срещу Рафаел Надал от 2008 г. -също изгубен от Федерер с 2:3 сета - бяха неизбежни. "Подобно на финала през 2008-ма, може би ще се връщам назад и ще си казвам: "Не беше толкова зле". Засега боли и така би трябвало, както боли всяка загуба на "Уимбълдън". Но това е въпрос на психически подход. Аз съм показал добри способности да продължавам напред. Не искам да бъда депресиран заради един всъщност прекрасен двубой".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови