Федерер взе реванш от Циципас и спечели титла номер 100

Мая Младенова 02 март 2019 в 19:25 1864 0

Роджър Федерер спечели своя юбилеен трофей №100 в турнирите на ATP, след като победи Стефанос Циципас с 6:4, 6:4 на финала в Дубай. По този начин Маестрото изпълни и голямото си желание да стигне до трицифрено число титли именно на един от любимите си турнири. Освен това той взе и реванш от талантливия грък за загубата на Откритото първенство на Австралия.

Следващата цел пред него е рекорда на Джими Конърс, който е носител на 109 титли. Федерер печели за осми път в Дубай, като първият трофей датира от 2003 година, а последният е от 2015.

В първия сет Роджър проби още в първия гейм на двубоя, а при 5:4 пропиля 3 сетбола, за да се стигне до две възможности за пробив пред Циципас. Младият тенисист не успя да се възползва от тях и сета отиде на сметката на Федеред. Във втория сет двамата бяха абсолютно равностойни, като никой от тях не стигаше до точки за пробив. Това продължи до деветия гейм, в който 37-годишният швейцарец успя в първата си възможност да пробие. В последвалият гейм, сервиращият Федерер не даде точка на Циципас и завоюва така желаният трофей №100. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови