Френски тенисисти също възроптаха срещу революцията в Купа Дейвис

OFFNews 26 ноември 2018 в 16:03 2638 0

Снимка Instagram: Gerard Pique

Френските тенисисти определено не одобряват новия формат на турнира "Купа Дейвис" и много от тях не спестиха критиките си.

Според Международната тенис федерация новият модел ще привлече повече елитни играчи към надпреварата, тъй като до момента много от тях пропускат поне част от двубоите заради натоварената си програма през сезона. Френската тенис федерация подкрепи реформите, но самият национален отбор е на съвсем различно мнение.

Лука Пуй сподели, че повече никога няма да играе за "Купа Дейвис". "Миналата година плаках от радост, тази година плача, защото съм тъжен. Няма да си променя мнението за новия формат. Що се отнася до мен, аз няма да играя повече за Купа Дейвис. Това бе последният път".

ITF смята, че новият формат ще помогне и за генерирането на повече средства за развитието на тениса в по-малките държави. За целта федерацията сключи 25-годишен договор на стойност 3 милиарда долара с "Космос", инвестиционна компания, основана от футболиста на Барселона Жерар Пике.

Най-остър като че ли бе капитанът на Франция за Купа Дейвис Яник Ноа, за когото това бе последен мач на поста. "Никога няма да бъде същото, ще бъде нещо друго. Наистина се надявам да не бъде кръстено Купа Дейвис. Да играеш два сета не е Купа Дейвис. Лъжат. Казах (на Хагърти) му в лицето, че съм отвратен и разочарован, защото така се чувствам. Купа Дейвис значеше много за мен".

Наскоро мнението против новия формат изказа и Александър Зверев, според когото единственият от звездите, който ще участва в новия формат, е Рафа Надал. В същото време АТР също създава свой отборен турнир "АТР Къп", който ще се провежда в първата седмица на сезона от 2020-а нататък.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови