Горан Джокович: Дано Новак уважи Sofia Open, може да отворим академия тук

OFFNews 28 януари 2019 в 17:49 2129 0

Турнирният директор на Sofia Open Горан Джокович се надява турнирът да продължи дълги години. Чичото на сръбската суперзвезда Новак Джокович не изключи възможността племенникът му също да уважи надпреварата.

"Благодаря много за посрещането, аз съм като у дома си. Новак харесва България, вече е бил тук, дано дойде отново. Той харесва много ските, аз и баща му сме били много пъти в зимните курорти тук – Пампорово, Боровец и Банско. Аз бях турнирен директор на турнира в Сърбия, но тогава нямахме такива играчи – сега сред заявилите участие има четирима тенисисти от топ 20 – 11-ти Хачанов, 12-ти Циципас, 16-ти Медведев, 18-ти Баутиста Агут. Целта е да запазим турнира за дълго време", каза Горан.

Сърбинът говори и за евентуална академия на Новак в България, както и за името на последния тенисист, който ще получи "уайлд-кард" за надпреварата.

"Както знаете, вече има академия на Новак Джокович в родната му Сърбия. Има план, който обсъждаме заедно с Българската федерация по тенис, за осъществяването на негова академия тук в България по образец на тази в Сърбия. Относно последния "уайлд-кард" за турнира, ще запазим името му в тайна непосредствено преди началото на надпреварата. В момента се водят преговори с няколко топ играчи", добави турнирният директор на Sofia Open.

Горан Джокович бе запитан и за Григор Димитров, който няма да вземе участие на турнира в София. Хасковлията се подготвя за участие на надпреварата в Ротердам.

"Не съм разговарял с Григор Димитров относно евентуалното му участие в турнира. Все още има едно свободно място, така че ако той пожелае, вратата винаги е отворена за него", коментира сърбинът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови