Григор: Бях концентриран върху силните си страни, Агаси е страхотна личност

OFFNews 14 януари 2019 в 12:16 2033 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров говори малко за победата над Янко Типсаревич и повече за Андре Агаси и решенията си в последната година. 

Гришо стигна до успех срещу сърбина с 4:6, 6:3, 6:1, 6:4 в първия кръг на турнира от Големия шлем - Открито първенство на Австралия. Това е втора победа за хасковлията в шест мача с Типсаревич.

"Миналото си е минало. Знаех, че Янко е много коварен съперник. Бях наясно с това, което той може. Имали сме доста срещи, но те са в историята. Не съм се връщал назад. Гледах само напред и към този мач помежду ни. Това беше първи двубой за мен през годината в Големия шлем и се радвам, че бях достатъчно концентриран върху моите силни страни и показах на какво ниво съм в момента.

С Агаси прекарахме четири седмици заедно по време на предсезонната подготовка. Това беше най-доброто, което можех да искам. Той е тук сега, но ще видим как ще продължим в следващите турнири, особено що се отнася до пътуването. Честно казано не сме коментирали програмата ми.

В средата на миналия сезон с моя треньор Дани Валверду седнахме и си поговорихме. Решихме, че трябва да направим нещо, за да продължим да се развиваме, искахме да прибавим нещо, за да извлечем максимума от потенциала ми.

Трябваше ни някой, на когото можехме напълно да се доверим. И Андре беше точният човек. Познавам го от 14-годишен. Той е страхотна личност на и извън корта. Научих много нови неща от него. Смятам, че вече съм по-добър човек", каза Димитров.

Във втория кръг Гришо ще срещне уругваеца Пабло Куевас. 3-годишният южноамериканец три пъти е излизал срещу българина, като има една победа, която е на клей, а другите два мача на твърди кортове са спечелени от Григор. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови