Григор Димитров: Идвам от малък град и никога не забравям откъде съм тръгнал

OFFNews 03 април 2020 в 13:34 2102 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров заяви пред официалния сайт на ATP, че никога не забравя откъде е тръгнал. Така българинът коментира решението си да дари респиратори за болницата в Хасково.

Гришо разкри, че има планове да продължи благотворителните си инициативи и в бъдеще. Той призна, че има "бележки, разхвърляни навсякъде" и пълни си идеи, които се надява да реализира.

"Идвам от наистина малък град и никога не забравям откъде съм тръгнал. Просто искам да помогна. Това е. През целия си живот съм играл за България. Все още имам български паспорт. Наистина оценявам хората там и цялата им подкрепа през годините. Това не е само начин да се отплатя на страната си, но дълбоко ме трогва и ме кара да се чувствам жив.

Винаги съм бил наясно какво се случва в моята страна. Често забравяме кои са истинските герои в тези ситуации – всички лекари, хората, работещи на бензиностанции и в хранителни магазини, чистачи в болниците. Трябва да оценяваме това, а аз не смятам, че винаги правим най-доброто по този въпрос, дори в добрите времена.

Надявам се, че ще мога да имам правилните възможности, правилните партньори и точната структура да осъществя нещата, които винаги съм искал да направя – независимо дали става въпрос за помощ в медицинската или образователната сфера например.

Просто знам, че има по-големи неща и не само искам да бъда повече от замесен в тях, но и да дам част от себе си, посвещавайки им се", каза Димитров пред "atptour.com".

В момента българинът е в Калифорния с треньора си Крис Гро, но постоянно поддържа връзка със семейството си у дома.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови