Григор Димитров: Контролирах нервите си доста добре този път

OFFNews 04 септември 2019 в 12:42 2004 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров остана много развълнуван след триумфа си над швейцарската легенда Роджър Федерер в 1/4-финалите на турнира от Големия шлем US Open.

Българинът успя да запази енергия и концентрация, като се възползва от физически проблеми на Маестрото и го сломи в пет сета, въпреки че на два пъти изоставаше със сет пасив - 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2.

"Единственото нещо, което не спирах да си мисля, беше да остана в мача, в мача. Много съм щастлив. След втория сет почувствах, че ударите ми започват да влизат в добър ритъм.

Основната ми цел беше да остана на корта колкото е възможно по-дълго. В края той определено не беше на 100 процента. Това е формат 3 от 5, така че всичко може да се случи.

Последните 7-8 месеца бяха тежки за мен. За щастие имах на кого да разчитам - приятели, семейство. Продължавах да вярвам в работата си, в усилия за възстановяване на рамото, в тренировките и упражненията.

Трябваше да наглася много неща за кратък период от време. След това изведнъж се оказваш в края на сезона и имаш резултат като този. Моментът е специален за мен.

Понякога, когато си изиграл толкова много мачове, в които накрая се стягаш, нервен си, размишляваш и така нататък, започваш да се учиш.

Днес беше един от онези дни, в които сервирах за мача много спокоен. Чувствах, че мога да контролирам нервите си доста добре, да контролирам ударите си, да взема правилните решения. Това е най-важното. Вкарах три първи сервиса, хубави точки. Това много помогна", каза Димитров.

Страхотното представяне на Гришо в САЩ му осигури и мечтаното завръщане сред елита на световния тенис. Той стартира на турнира в Ню Йорк под №78 в света, като нов спад щеше да го изхвърли от основната схема на по-големите надпревари до края на годината като тези от сериите Мастърс 1000.

Но с достигането си до полуфинала на US Open, българинът вече си гарантира минимум завръщане в Топ 25 на света. Той добави 710 точки към актива си и от новата седмица ще има 1432 в актива си, с което си гарантира огромния скок в ранглистата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!