Григор Димитров: Надявам се да поиграя още малко в Париж

OFFNews
30 октомври 2019 в 09:02 | 561 |0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров не спести похвалите си по адрес на Юго Умбер. Българинът победи младока с 4:6, 6:1, 6:2 в турнира от сериите Мастърс 1000 на закрити кортове в Париж.

Младата надежда на домакините се намира в чудесна форма и не бе лек първи съперник за Гришо, особено имайки предвид факта, че двамата се срещнаха за пръв път в Тура.

"Той е много уверен в момента, видях как играе на няколко турнира, беше на финал на последния. В такива моменти, когато играеш у дома, всичко е на твоя страна. На централния корт пред сънародниците си… Както се казва, у дома дори и стените помагат.

Това е един от тези мачове, които са много коварни, независимо кой си. Никога не си играл срещу тенисиста, не знаеш какво да очакваш. Нямах идея как сервира, как играе в големите точки. Много е освобождаващо да победиш по такъв начин. Мачът можеше да ми избяга във втория сет, но направих някои малки промени в играта си", сподели Димитров. 

Българинът сподели, че се чувства в добро състояние, независимо от факта, че това е последния му турнир за годината. Той изрази надежда, че ще натрупа двубои във френската столица.

"Тук е последният турнир от сезона, можеше просто да се откажа. При лошо развитие да си кажа "Знаеш ли какво, достатъчно". Но като цяло се чувствам добре в момента, по състоянието си не мога да разбера, че е края на годината.

За жалост обаче това е така. Нямах възможност да играя много в началото на сезона и го изпращам със смесени чувства, но се надявам, че ще изиграя още няколко мача тук", сподели Димитров.

Няма коментари към тази новина !