Григор Димитров: Няма да забравя дебюта си в Ротердам

OFFNews 11 февруари 2020 в 10:30 1607 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров говори пред БНР след победата си над канадеца Денис Шаповалов в първия кръг на турнира от сериите АТР 500 в Ротердам в два сета. Така българинът спази традицията никога да не губи на старта в зала "Ахой".

"Добър мач направих. Той сервира много добре, трябваше да внимавам с ретурите, трябваше да използвам всеки един момент. Спечелих всички важни точки. Останалото си беше рутинност и опит.

Спомням си абсолютно всичко от моя първи мач в Ротердам. Загрявах за първия мач от квалификациите, когато дойдоха и ми казаха, че съм получил "уайлд кард" за основната схема.

Мачът срещу Бердих беше уникален! Атмосферата в залата беше невероятна. След тази победа не можех да осъзная доста време какво съм направил. Срещу Рафа Надал направих още по хубав мач и така се започна“, спомни си Димитров за дебюта си в Ротердам, когато едва 17-годишен победи Бердих и даде заявка за нещо голямо в тениса.

Той очаква да научи днес съперника си на осминафиналите, който ще бъде определен в мача между Феликс Оже-Алиасим от Канада и Ян-Ленард Щруф от Германия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови