Григор Димитров: Определено ще намаля очакванията си тази седмица

OFFNews 21 март 2018 в 10:39 13158 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров сподели, че се старае да покаже по-добра форма, въпреки натоварването, на което хасковлията е подложен от минанлия сезон до сега.

Българинът е поставен под №3 в схемата тенис турнира в Маями и стартира директно от втория кръг, където ще срещне победителя от двубоя Мартон Фучович – Максимилиан Мартерер.

"Тялото ми започва отново да се чувства добре. Стъпка по стъпка искам да надградя играта си и да покажа най-добрия си тенис. Определено ще намаля малко очакванията си тази седмица. Просто не съм изиграл толкова много двубои през последните няколко седмици.

Имам толкова много спомени от турнира в Маями. Една от първите големи победи, които записах, беше тук. "Ориндж Боул", на който съм участвал през годините. Има много история тук. Винаги съм искал да се представя добре тук и през годите имам добри резултати.

Но никога не постигнах това, което исках. Миналият сезон беше много интензивен – с тренировки, пътувания, много мачове. Нормално е това да се отрази по някакъв начин. През последните седмици чувствам, че не се представям по най-добрия начин.

Имам нужда да си върна отново ритъма. Да тренирам пет, шест или седем дни и да се уверя, че тялото ми отговаря добре. И след това да спечеля няколко двубоя. Надявам се, че скоро ще си върна нивото", каза Димитров.

Григор не се намира в най-добрата си форма и загуби последните си три двубоя – финала в Ротердам, както и откриващите срещи в Дубай и Индиън Уелс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови