Григор Димитров: Ще бъда капитан на България за ATP Cup (видео)

Донислав Донев 08 ноември 2019 в 11:14 2412 1

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров обяви, че бъде капитан на България в новия турнир АТР Cup, който започва през януари в Австралия. Това заяви самият той на пресконференция в София.

Гришо направи обзор на представянето си през сезона в Тура и коментира и ситуацията с треньора си. Българинът разкри и че към момента не планира да участва на Олимпийските игри в Токио през 2020 година.

"С голямо нетърпение чакам да играя ATP Cup. Ще бъда играещ капитан, което ме прави много радостен и с нетърпение очаквам да започна тази подготовка. Надявам се, че всички в отбора и младите момчета биха дошли с мен. Но тепърва ще говорим, за да нагласим графика си", започна той пресконференцията.

Българинът споделя, че в началото на годината е бил здрав, но след това, заради проблемите с рамото, е трябвало да мине през много перипетии - "почти всеки ден бях по болници", каза той. Признава, че през годината не е бил пълноценен и дори е мислил, че няма как да продължи.

След добрия му завършек на годината в Париж, който го върна отново в Топ 20 новата цел е връщане в Топ 10.

"Ноември и декември ще направя режим. Дано да запазя постоянството. Това е доста по-важно от място в Топ 10", каза Григор.

На въпрос за евентуалното му участие в турнира в София през февруари Григор отговори уклончиво:

"Турнирът в София е много далеч. Винаги съм имал желание да играя в тази надпревара. И тази година имах желание, но заради контузия се отказах от четири или пет турнира. В момента нито имам треньор, нито имам правилната програма и работя върху доста други неща. Надявам се следващите седмици да имаме пълна картина не само за сега, но и за следващата година".

На въпрос за работата му с тенис легендата Андре Агаси и с Радек Щепанек той каза: "С Андре Агаси винаги поддържаме контакт. Той винаги ще е там, когато ми трябва, да си говорим. С Радек реално не сме били заедно. Беше междинен вариант, в който опитвахме дали можем да работим заедно, но просто не можехме да намерим правилната форма. Оставаме си приятели".

"Аз винаги съм режисьора на живата си. Продължавам да бъда същия човек, нищо в мен не се е променило. Никога не съм искал примерно ранглиста или турнири. Искал съм да съм човека, който съм и мисля, че през годините съм запазил себе си. Продължавам да работя в моята сфера и моите цели. Колко време ще отнеме? Не знам! Дали ще успея също не знам. Мога само да продължа да опитвам."

На въпроса за треньора му той каза, че не е в паника да намери треньор и няма да бърза.

"Толкова време ще прекарваме заедно, трябва да имаме добра химия един към друг. На това ниво всеки около нас може да играе тенис и би ще ми трябва човек, който да ме насочва към ключовите моменти. Агаси ми помогна много. Израснах много на корта с него", каза Григор.

За него едно от най-трудните неща в тениса е да остави загубите и разочарованието в миналото, за да бъде пълноценен в следващите двубои. "Доста по-благодарен съм за загубите, които имах тази година. Пет пъти губих от Вавринка, не ми беше много приятно. Но ако продължиш да мислиш за загубата, след това е доста по-трудно."

За почивката с родителите си в Исландия след края на сезона той каза: "Аз съм си обикновен човек. Винаги съм искал да споделям с хората, какво правя извън тениса. Решихме да отидем на място, където никога не сме били. Исландия е специално място".

По-късно днес Гришо ще даде открит урок на млади таланти в тениса в Хасково. Тренировката на кортовете в парк "Кенана" ще започне в 15:00 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

08.11 2019 в 13:09

Ако играе за България като на мачлето на олимпиадата в Рио, с което да отбие номера за прибиране на паричките за предолимпийската си УЖ подготовка..
По-добре да продължава с откритите уроци за деца в Хаскьой..