Григор Димитров даде само сет на Типсаревич на старта в Мелбърн

OFFNEWS 14 януари 2019 в 06:58 2730 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров стартира с убедителна победа участието си на първия за годината турнир от Големият шлем - Откритото първенство на Австралия в Мелбърн.

В среща от първия кръг българинът обърна с 4:6, 6:3, 6:1, 6:4 сърбина Янко Типсаревич, който се завърна в тениса след едногодишна пауза. Във втория кръг съперник на Димитров ще бъде уругваецът Пабло Куевас, който победи с 6:4, 7:5, 6:1 друг сърбин - Душан Лайович.

Димитров и Куевас, който в момента е 94-и в света, са играли три пъти един срещу друг, а българинът има две победи. Единствената му загуба е от 2015 година на турнира на клей в Истанбул.

Григор започна колебливо срещу Типсаревич, като допусна да бъде пробив в деветия гейм на първия сет, след което сърбинът затвърди пробива и затвори сета. Това подейства като импулс за Григор, който взе следващия сет и изравни резултата, а в третия проби три пъти съперника и поведе с 2-1 за само 32 минути.

В четвъртия Григор игра спокойно и стигна до пробив в решителния гейм, за да си осигури класиране напред. Двубоят беше проследен от трибуните от новия член на щаба на Димитров Андре Агаси, който изгледа мача в компанията на треньора му Дани Валверду. Американската легенда предизвика голям интерес и определено прикова вниманието с присъствието си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!