Григор Димитров е готов за рестарт в Мексико

OFFNews 30 юли 2019 в 14:26 1914 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров вярва, че може да рестартира сезона си с успех в мексиканския курорт Лос Кабос, където тази нощ ще започне участието си в местния турнир от сериите ATP 250.

Българинът ще се изправи срещу Стийв Джонсън, а статута му на бивш шампион от финалите на ATP и носител на осем титли от тура логично предизвикват сериозен интерес към него.

"Развълнувам съм, защото очевидно досега нямам най-добрата година. Но запазвам своята положителна настройка всяка седмица, в която се състезавам. Така че защо да не започна от тук един по-добър сезон?

Подкрепата, която получавам с години в Мексико, ми помогна да играя по-добре и да се наслаждавам повече. През сезона пътуваме и играем около 30 седмици, доста натоварено е, така че винаги е приятно, когато можеш да дадеш нещо на феновете си и засега това е прекрасно.

С Джонсън се познаваме от доста време, а когато прекарвам време в Калифорния тренираме много. Виждаме се почти всяка седмица в тура, с доста от играчите сме играли много пъти, тъй като съм част от тура вече 10 години, така че ми се налага да повтарям мачовете с доста от момчетата.

За първи път съм в Лос Кабос, за да играя тенис, така че се радвам, че имах няколко свободни часа, за да се установя и да почина, да се насладя на гледката.

Организаторите са свършили невероятна работа около самия турнир. В някакъв смисъл дори не изглежда като турнир, което е много приятно", коментира пред сайта на турнира Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови