Григор Димитров ги започна на Острова

OFFNews 19 юни 2017 в 16:42 3199 1

Нова трева, нов късмет. Дано започналият днес престой на Григор Димитров на Острова да е дълъг и успешен. 

Българинът започна с победа участието си на турнира на тревни кортове в Куинс Клъб, Лондон, който е от категория АТР 500. Най-добрият български тенисист се наложи с 6:3, 6:1 над коравия американец Райън Харисън, номер 50 в света.

Така Гришо записа първия си успех в сезона на трева. Победата гарантира на Димитров 45 точки за ранглистата. Във втори кръг българинът ще срещне Жереми Шарди (Франция) или Джеймс Уърд (Великобритания), които ще премерят сили утре.

Надпреварата в Куинс Клъб е сред любимите на българския тенисист. През 2014-а година той спечели титлата, като на финала победи Фелисиано Лопес (Испания) в паметен двубой. Тогава от ложата влюбено го аплодираше Мария Шарапова.

Миналата година Димитров обаче отпадна на старта, регистрирайки загуба от Янко Типсаревич (Сърбия). Турнирът е основната загрявка за "Уимбълдън", където Гришо  записа най-големите си успехи в тениса - и като юноша, и като професионалист.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12266

1

Driver007

19.06 2017 в 20:34

Нито гъделичкате нечие национално самочувствие, нито правите услуга на тенисиста, използвайки високопарни изрази в заглавията си.
"ги започна"... "мачкай Гришо" и пр. долнопробни словосъчетания демонстрират махленски манталитет и нито подхождат на онлайн вестник, който претендира за някакъв стил, нито са в унисон с тениса като спорт.
Освен полуграмотни стажанти, други работят ли за вас?