Григор Димитров инспектира обновения тенис стадион в Сидни (видео)

OFFNews 30 декември 2019 в 12:26 2697 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се присъедини към елитна компания, включващата легендата Кен Розуел и съвременните звезди Давид Гофен и Борна Чорич, за да разгледат заедно реновирания тенис стадион в Сидни.

Арената носи името на Розуел и именно там България ще играе мачовете си от предстоящия турнир ATP Cup, които започват на 3 януари.

Покривът на стадиона вече е с балдахин. Това ще направи температурата вътре с 10 градуса по-ниска. Арената ще посрещне феновете и с изцяло нови места за сядане. Всички дейности по реновирането се оценяват на 50.5 милиона долара.

Организаторите на надпреварата ще разчитат на медицински експерти на място, които да наблюдават качеството на въздуха в Сидни през цялото време.

На фона на продължаващото задимяване на града Димитров сподели, че страстта е тази, която помага на хората да преминат през трудните моменти като този.

Директорът на турнира Том Ларнър заяви, че организаторите планират графика за звездното събитие, което започва в петък, съобразявайки се със съветите, които ще получат от властите и медицинските лица.

"Наели сме лекари, които ще ни консултират във връзка с условията, така че да гарантираме, че играчите и феновете ще са в безопасност", каза Ларнър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови