Григор Димитров иска повече турнири в България

OFFNews 09 декември 2018 в 11:37 1668 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров смята, че е останал неразбран след интервюто му през миналата седмица, относно турнира в София.

Хсковлията използва официалния си профил в социалната мрежа Фейсбук, за да подчертае, че е радостен от присъствието на родината си в календара на АТП, но в същото време иска и организирането на повече турнири от ранга на "Чалънджър" в подкрепа на тенисистите от по-ниско ниво.

"Здравейте всички. След интервю, което дадох миналата седмица в България, искам да изясня моя коментар относно турнира София Оупън, защото очевидно не бях разбран правилно.

"Радвам се, че има турнир от ранга АТП 250 в моята държава. Играх на него през 2017-а година и имах късмета да спечеля титлата, която е много скъпа за мен и е ценен момент от кариерата ми.

Моят коментар бе свързан по-скоро с турнири на по-ниско ниво. Българската федерация по тенис трябва да опита да организира повече турнири от ранга Чалънджър и ИТФ, за да подкрепя по-ниските нива на тенис в България.

Уважавам опитите на Dubai Duty Free да организира този турнир в София и им пожелавам успех през 2019-а и нататък. Надявам се в бъдеще да направим присъствието на тениса в България още по-осезаемо", написа Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови