Григор Димитров излиза срещу Едмънд рано сутринта във вторник

OFFNews 22 януари 2018 в 11:14 6152 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров и британецът Кайл Едмънд ще изиграят 1/4-финалния мач от програмата на Откритото първенство на Австралия в Мелбърн във вторник не преди 5 часа сутринта българско време. Двубоят е последен от програмата на дневната сесия и ще се проведе на централния кот "Род ейвър Арена".

Григор и Едмънд са играли помежду си 2 пъти, като българинът неизменно е излизал победител.

Междувременно 23-годишният британец изрази увереност, че може да победи Григор Димитров и да намери място в топ 4 на Откритото първенство на Австралия.

За Едмънд това е първо участие в 1/4-финал на турнир от Големия шлем, докато Григор игра полуфинал в Мелбърн преди година.

“Трябва да вярвате”, заяви Едмънд след победата си с 6:7, 7:5, 6:2, 6:3 над Андреас Сепи в неделя.

“Затова съм на четвъртфиналите. Защото всеки път, когато стъпвам на корта, аз вярвам, че ще спечеля. Така че сега не е различно. Трябва да вярвам, че ще победя във вторник. Вярвам в моята игра”, заяви втората ракета на Великобритания преди мача с Григор.

“Не е лесно да спечелиш четири мача в турнир от Големия шлем. Определено съм доволен. Това показва, че съм във възход. А положеният от мен труд се отплаща - работим върху всичко, моята игра, поведението ми на и извън корта.

Хубаво е, когато постигаш резултати. В Мелбърн играя добре, чувствам се добре и искам да продължа да натискам, както мога”, добави Едмънд.

“В Бризбейн направихме страхотен мач. Аз играх добре, той игра добре. Харесваше ми да съм на корта там, но определено има неща от този двубой, от които мога да се поуча. Направих добре много неща, но има още много, с които можех да се справя по-добре, надявам се сега да се види резултатът от това”, каза още Кайл Едмънд.

Димитров от своя страна не пожела да прави подробен анализ на предстоящия сблъсък. “Това е още един мач, който трябва да преживея”, заяви българинът след победата си над Ник Кирьос.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови