Григор Димитров мина през Давид Гофен и се класира за третия кръг в Париж

OFFNews 30 октомври 2019 в 17:04 2775 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира от сериите Мастърс 1000 в Париж, след като победи Давид Гофен със 7:5, 6:3.

В следващата фаза на надпреварата българинът ще се изправи срещу намиращият се във много добра форма Австриец Доминик Тийм, който по-рано днес отстрани Милош Раонич със 7:6(5), 5:7, 6:4.

В първия сет Гофен започна по-добре и проби на нула подаването на българина в третия гейм, но след това Димитров намери сили да върне пробива и го стори в шестия гейм. След това Гришо спаси точка за пробив в седмия гейм и с решителен пробив в последното дванадесето разиграване и то на нула стигна до успеха в сета.

Във втората част българинът пропусна пет точки за пробив още във втория гейм, но след това поправи грешката си. Григор проби в шестия гейм и запази преднината си до края на срещата.

Това беше 9-и двубой между двамата в Тура, а българинът вече води с 8:1 победи срещу Гофен. Най-паметният успех несъмнено е този в Лондон през 2017 година.

Тогава Григор спечели най-голямата титла в кариерата си, след като на финала на Nitto ATP Finals надигра Гофен със 7:5 4:6 6:3.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови