Григор Димитров обърна Колшрайбер и е на 1/4-финал в Монте Карло

OFFNews 19 април 2018 в 16:30 6129 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров постигна впечатляващ обрат срещу Филип Колшрайбер в третия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло и след 3:6, 6:4, 6:4 за 2 часа и 24 минути се класира за 1/4-финалите на надпреварата. Там негов съперник ще бъде партньорът му  на двойки Давид Гофен от Белгия.

По станалата вече традиция, хасковлията изигра слаб първи сет, в който допусна пробив в третия гейм и така и не успя да намери играта си и да отвърне на удара. 

След загубата на първата част, българинът намери играта си, като дори си позволи някои трикови отигравания край мрежата, които са го превърнали в любимец на публиката. Германецът започна да греши и в крайна сметка Димитров взе втория сет с 6:3 след 86 минути игра.

В третия сет германецът започна ударно, като спечели подаването си, а след това повече с две точки, но Григор охлади амбициите му и изравни. Двамата печелеха подаванията си до 3:3, след което Григор стигна до пробив в мача, който след това затвърди и в крайна сметка се поздрави с успеха.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови