Григор Димитров оцеля засега в топ 10

OFFNews 15 октомври 2018 в 10:04 1709 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров остава на девето място в световната ранглиста и през тази седмица, но това почти сигурно ще се промени в следващите седмици.

Българинът не участва в Шанхай заради контузия и така пропусна шанс да натрупа нови точки. През следващата седмица Димитров ще загуби още 150 точки, тъй като през 2017-а по това време игра финал в Стокхолм, а сега няма да участва в турнира.

До края на сезона българинът със сигурност ще изпадне от топ 10 като под опасност е дори и позицията му в топ 20, тъй като няма да се класира за Финалите на АТР в Лондон. Миналата година там той спечели титлата и максималният брой 1500 точки, които са почти половината му точки в актива.

До края на годината пред българина има два турнира - АТР 500 във Виена и Мастърс 1000 в Париж. Това са и шансовете му да увеличи актива си и все пак да си осигури оставане в топ 20.

Иначе в топ 10 тази седмица единствената промяна е изкачването на Новак Джокович до второ място в света за сметка на Роджър Федерер. Сърбинът вече има актив от 7445 точки и е само на 215 зад лидера Рафаел Надал, като до края на годината може да го измести.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови