Григор Димитров отново е 4-ти в света

OFFNews 07 май 2018 в 11:21 6393 0

Снимка Сергей Антонов

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров официално се завърна под №4 в световната ранглиста, а в актива си има 4,950 т. Хасковлията изпревари Марин Чилич (4,780 т.), след като хърватинът миналата седмица не успя да защити титлата си от турнира в Истанбул.

Топ тенисистът ни за последно игра на турнира от сериите "АТР 500" в Барселона, където Пабло Кареньо Буста отново го спря на червена настилка, този път в четвъртфинален сблъсък. Тази седмица Димитров участва на Мастърс турнира в Мадрид.

Иначе в топ 10 няма други промени. Рафаел Надал остава на върха с 8,770 т., следван от Роджър Федерер с 8,670 т. и Александър Зверев с 5,195 т. Десетката допълват Хуан Мартин дел Потро, Доминик Тийм, Кевин Андерсън, Джон Иснър и Давид Гофен.

Иначе Димитров заяви преди началото на турнира "Мастърс" в Мадрид, че успехите на Рафаел Надал го мотивират да дава най-доброто от себе си. Българинът, който е поставен под номер 3 в основната схема на турнира, се очаква да бъде един от сериозните конкуренти на Надал за отличието.

"Успехите на Рафа ме мотивират да се справям по-добре и да работя върху неща, които смятам, че мога да подобря. Обичам да тренирам с Надал и да играя на турнира с него, но за да го победиш, трябва да играеш на 100% и да се възползваш максимално от слабите му места.

Проблемът не е да ги намериш, а да акцентираш на тях през целия мач. Не е тайна, че не играя добре на "Ролан Гарос". Гогато дойде време за този турнир, се надявам да се представя по-добре.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !